Știai că, ziua bună se cunoaște după somn?!

În România pe timpul iernii se stă fără papuci de casă, nu mai amintesc de șosetele împletite de la bunica demult uitate în pod unde crecă-s mâncate de molii săracele. Acum moda prin casă e cu tricou larg, șosete scurte de vară ca să se vadă glezna frumos asortate cu colanții transparenți sau pantalonii groși, dar scurți și lista poate continua însă nu vreau sa vă dau idei, din contra vreau să vi le scot din cap și să schimbăm împreună să o numim așa, HomeTime de calitate.

Îmi amintesc dubălăreala de pe lume în care am copilărit acasă la părinții mei, care se încălzesc și acum la sobă cu lemne, în aceleași temperaturi de li se usucă gâtul noaptea, dormind dezveliți, într-un somn agitat și cu toată șura de lemne arzând în sobă.

Păi dragă, e o rușine să stai cu un pulover gros pe tine, ciorapi de lână, ilic și învelit cu o pătură tot de lână, de calitate, la o temperatură contantă între 16-19 grade în dormitor, și între 22-24 de grade în restul casei.

Ei bine, omul cât trăiește învață. Iar astăzi, cu acest articol aș vrea să normalizez această percepție a românului, că vara nu-i ca iarna, iar voi care îl citiți, vă rog să dați mai departe informațiile, că iată din vorbă-n vorbă și numai prin exemplul propriu vom putea schimba ceva și pe aspectul acesta.

Știai că, temperatura, umiditatea, perna de lână, pilota de lână și salteaua patului sunt elementele cheie pentru a ajunge să ai un somn profund până dimineață?

Știai că, inducerea creierului pe mood-ul sleep se face printr-o temperatură joasă, și de aceea când intri in dormitor și te pregătești de culcare îl activezi în acest fel datorită gradelor mai scăzute față de restul casei?

Știai că, ai nevoie de un higrometru ca cel din poza de mai sus, în dormitor și living, pentru a fi tot timpul informat cu umiditatea și temperatura din casă; acesta îți va indica confortul umidității, iar de temperatură ai aflat mai sus care este cea indicată.

Știai că, pentru a rezista peste noapte între 16-19 grade ai nevoie de o pilotă sănătoasă, umplută cu lână cum erau odată oghealele grele și groase de la bunica, cu multe cusături și pline cu lână scărmănată?! Există și în zilele noastre astfel de ogheale, într-o formulă modernă, numite pilote sau plapume, diferențiate prin gradul de umplere al fiecăreia cum puteți vedea in video-ul de mai jos, de modul de prelucrare al acestora, fabricate în România, la Piatra-Neamț mai exact, astfel încât să nu te trezești dimineața cu febră musculară de la greutatea ce te-a învelit toată noaptea.

Dacă ați urmărit video-ul de mai sus ați observat că este vorba despre compania Confort Merino ce îmbină lâna merinos și bumbacul organic pentru a reproduce oghealele de altă dată, făcute manual, cu ajutorul tehnologiei, dar și al statisticelor în ceea ce privește calitatea vieții după un somn odihnitor, venind pe piață cu fel și fel de produse din lână cum ar fi: pilote, plapume, perne, papuci de casă, pături de lână, și așa mai departe.

De exemplu în noua colecție din gama Confort Lana, procesul 3Direcții prin care trece lâna este diferit față de celelalte game, termoizolând corpul în timpul somnului în funcție de umiditatea și permeabilitatea aerului din cameră.

Așa că, nu mai căutați scuze de genul: nu am dormit bine, transpir noaptea, îmi e frig, îmi e cald, mi se usucă gâtul…toate acestea nu sunt decât semne că e timpul să monitorizezi aerul din cameră și să folosești oghealul potrivit anotimpului și temperaturii din dormitor.

Acest articol a fost scris pentru competiția Superblog 2022 ediția a 25-a .

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s