Cum ar trebui sa arate o locuinta in 2017

In viziunea mea, si nu numai, casa / apartamentul sa ajunga sa i se spuna ‘ acasa ‘ , trebuie sa treaca prin niste etape. Nu in orice locuinta umbrita de amintiri neplacute, energii negative, spatii intunecate, neaerisite, sau pur si simplu care nu transmit nimic, se poate convietui intr – un mediu sanatos.

Acest mediu trebuie format dupa normele stabilite in familie. Dupa placul si hobby – urile lor. Dupa parerea mea, o lista cu dorinte si tendinte ale fiecaruia in parte, incluzand si catel si purcel, ca doar si animalele au sentimente, si sunt considerati membri ai familiei, este un inceput, dar nu garanteaza si un final fericit.

Apelatul la specialisti de toate felurile, iti garanteaza un rezultat neasteptat, in sens pozitiv, bineinteles. Noi, nu toti suntem nascuti cu simtul acesta al esteticii, oricat am incerca, ne -am documenta, din reviste de specialitate, vizionand emisiuni pe tema designului interior, forme, culori, trenduri, materiale texitile si de constructie etc.

Noi romanii, credem despre noi ca ne pricepem la orice. Suntem instalatori, bucatari, zidari, mecanici auto, contabili ( Ex : cu educatie ), cei mai buni parinti si lista poate continua la nesfarsit.

Eu vreau sa scot in evidenta de fapt, ca o locuinta in 2017 trebuie sa arate intr- un fel. Sa lasam specialistii sa – si faca treaba in primul rand. Acestia sunt scoliti si pregatiti sa iasa la atac. Sa scoata la lumina ceea ce noi nu putem, si oricat am incerca, nu ne – ar iesi la fel de frumos si coerent.

Dupa aspect, calitatea materialelor si specialisti, conteaza sa fie si o locuinta economa.

Cum afli asta?

Printr – un certificat energetic procurat de la Enermed Impex SRL, aflat la cel mai mic pret din tara. Rolul acestui certificat energetic este de a arata in momentul de fata care este profilul energetic al locuintei, ca mai apoi, sa fie nevoie si de un audit energetic care are rolul de a veni cu solutii de imbunatatire a consumului energetic actual.

Pe langa aceste doua dovezi, mai exista un pas important pentru orice proprietar in parte, acesta reprezentand pierderile de caldura ale cladirii in care locuieste, bloc sau casa. Metoda care deduce prin infrarosu pierderile de caldura ale imobilului, si necesara oricarui proprietar, se numeste termoviziune. In poza de mai jos, puteti observa diferenta dintre de dinainte si dupa restaurarea cladirii, in cazul de fata, bloc.

termoviziune

In vanzarea sau inchirierea unei locuinte, certificatul energetic este dovada consumului energetic a acesteia, astfel ca viitorii proprietari / chiriasi vor sti de la inceput cat vor plati. Dupa criteriile enumerate mai sus, pentru ca o locuinta sa fie la zi cu toate modificarile pe care ni le aduc constructorii, furnizorii de mobila, de moda, certificatele, auditul si termoviziunea, trebuie sa indeplineasca standardele actuale, pentru a trai intr – un mediu placut, nu costisitor, astfel ca seara, cand pui capul pe perna, sa nu ai griji legate fata de niciunul dintre aceste aspecte.

Acest articol a fost scris in cadrul competitiei Superblog 2017!

Cu capul in nori, e mai simplu!

Un gând despre „Cum ar trebui sa arate o locuinta in 2017

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s