Iubesc sa citesc!

Nu imi placea sa citesc cartile impuse de profesorii de romana cand eram la scoala, si astfel am prins ideea ca nu iubesc sa citesc. Gresit!

De cativa ani  gustul cititului a venit, dupa ce am primit o carte in dar. Un best – seller. Pot spune ca musai e necesar sa cumperi cea mai vanduta carte ca sa aprinzi simtul culturalizarii. Mi s- a intamplat. Stiu cum e. Stiu cum e sa traiesti ani, fara sa pui mana pe o carte.

Miracolul s – a produs. Acum, nu trece seara daca nu citesc cateva pagini inainte de culcare. Obisnuiam sa ma uit la televizor. Prost obicei. Bine ca  m -am lepadat.

Cartea minune, care a declansat pofta de citit, devenita un necesar de fiecare zi, a fost Codul lui da Vinci , scrisa de Dan Brown, devenit mai apoi scriitorul meu preferat. Operele sale au ceva in comun cu mine. Calatoriile. Actiunea se petrece in asa de multe destinatii si atractii turistice, pe care le -am vizitat, si pe care urmeaza sa le vizitez, incat eu si prietenul meu ne imaginam ca fiind Robert Langdon, respectiv Sophie sau Sienna ( rol principal in Simbolul pierdut ), strabatand aceleasi locuri folosindu – ne de infromatiile din carte, ce ne ajuta foarte mult sa intelegem mai profund insemnatatea lor.

Acelasi Robert Langdon apare si in Inferno , Simbolul pierdut , si Ingeri si demoni. El este profesorul de simbolistica la care toti apeleaza in elucidarea cazurilor aparute in cele mai nepotrivite momente. In fiecare carte i se alatura cate un personaj feminin care il insoteste in toata aventura asta nebuna.

Informatiile pe care le gasesc in aceste carti imi umplu golurile culturii mele generale. Sunt caprivante, interesante. Niciodata nu ma plictisesc citind o carte semnata, Dan Brown.

Recomand cititorilor adulti incepatori. Cartea bate filmul. Dupa ce am citit cartile, m – am uitat si la filme. Insa nu se compara multitudinea de informatii pe care o gasesti in carte cu vaga idee prinsa in rulajul filmului. Gandurile, si amanuntele detaliate ale incaperilor, strazilor, oamenilor. In carte ai o alta viziune a filmului. Tu esti regizorul, si e normal sa iti placa mai mult versiunea ta.

Incurajez cititul inainte de culcare. O pagina daca ai apucat sa o citesti pe zi, esti un om bogat cultural si spiritual.

Aceasta proba a fost scrisa in cadrul competitiei Sperblog 2017!

Cu capul in nori, e mai simplu!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s